January 27, 2015

Blackhat (2015)

 Teruk betul la movie ni.


Kesian tau Chris Hemsworth, tak buat homework dulu ke before accept offer?
Si Tang Wei tu baik pergi berlakon dalam citer Ju-on ke, serious tak berkesan lakonan dia dalam blackhat ni.
 
Arghh... what a disappointment.

January 26, 2015

Eugene 1st visit to dentist

Eugene at 8 years 4 months old.
His 1st visit to dentist.  The school dental clinic doesn't count ya :)

Dia buat 1 filling kat gigi geraham susu.  Doctor advice better buat filling, nanti boleh la gigi susu tu tahan lagi untuk beberapa tahun.  Lagi pun kalau tengok pattern gigi Eugene ni jenis lambat tumbuh, gigi lateral incisor yang sepatutnya tumbuh umur 7 tahun, sekarang baru nak keluar dari gusi.  

Mummy ikut jer advise doctor, Eugene at 1st nyer reluctant, lepas dipujuk akhirnya setuju gak. Total cost RM55.

January 23, 2015

Sando Ramen @ ST3, Kuching

Sando Ramen is located on the ground floor of ST3 Shopping Mall in Kuching.

Our 1st time here, we had..

Sando ramen - The smell of the bamboo shoot is quite strong

Charsiew rice

Edamame beans

Potato korrokke (deep fried mashed potato)

Mix chuka

Fried Ebi

And I tapao the Charsiew pork bun for my lunch pack to the office on the next day, yummy.